Hinner inte blogga?!

Tänkte skriva ett lååångt inlägg om helgen, men nej då, hinner nog inte det!..

Kortfattad:
Gick upp 9:00 i morse, red ut med Mamma, Papi (!!!) och Annalisa.
12:45 började skolan, vi hade ridning på schemat.
Jag red Nemo, en valack född '06, ganska grön, men han har lätt för att bära sig, ostadig i formen och har svårt med övergångar. Men trevlig häst:)
Slutade 4, rusade hem, slängde in mig mat och åkte till Ted Nätterqvists träning.
Ior hade inte gått på 5 dagar ! Trodde att han skulle vara super pigg, men nope! haha Han var bara olydig och stel på framridningen.. Men hoppningen gick väldigt bra! Han kändes lite tung, men reaktiv och framåt när jag bad honom det. Ted verkade nöjd med min ridning och det var jag själv :)
Ted kom tom ihåg att jag tävlade för 2 söndagar sen och frågade hur det gick, gulligt av honom !
Jag tycker att han är en otrolig bra tränare, han är så himla mycket påläst. Ibland har han nästan dressyrlektioner för oss! Mycket teori om samling, olika takter osv..
Idag pratade han om Angelica Augustsson, att hon är jätte noggrann med sin träning, hon är ödmjuk, ger inte skulden till hästen om något blir fel, tvärtom hon analyserar vad hon kunde ha gjort bättre för att hästen skulle klara det hindret bättre t.ex. Det tycker jag är egenskaper som en toppen ryttare ska ha!

angelica-&-midtown


Hi guys

Tjena, har just stigit ur dushen, ska dricka te och sen blir det att gå o lägga sig..
I de nästa inlägg kommer jag att berätta om dagarna i GBG, bara orkar inte nu :(

Ska berätta om "jobbet" jag plötsligt fick, de fina ekipagen, mässan och mina inköp.



 Buonanotte! :)  Lesi, dubutant 2010


Tjeena bloggen!

Sorry för en urdålig uppdatering, men jag har varit upptagen med mycket shopping,många fina hästar att se, vänner, osv..

Dagarna är långa på GHS! Kommer hem helt slut, men det är så härligt att vara där! Just nu befinner jag mig hemma, vi körde hem för att kolla att hästarna mådde bra, pappa hade mockat (:O !!!!). I morrn blire avfärd mot Göteborg igen vid 9.00 tiden, vi ska inte missa något, inte!

Ska berätta mer om de sista dagarna när jag kommer hem på söndag. Nu ska jag gå och lägga mig..!


Natti Nattii


Fixat hästarna:)

Jaapp, hittills har jag hunnit åka till ridhuset och ridit Lesino, mockat Active Stablen,fixat höt och ätit lunch.
Red Lesino i Styringe, en klubb som finns 10-15 min här ifrån. Faktist den klubben jag rider för i år:)
Lesi är på igångsättning efter behandling för kotledinflammation, så det blev bara ca 10-15 min trav och 5 min galopp. Han kändes mjuk och mycket pigg! Det tycker jag är jätte bra, att han gärna vill jobba.
Tänkte berätta lite mer om Lesinos diagnos.
Jag märkte att något stämde inte i november, när vi red vår sista tävling för säsongen. Vi skulle hoppa en 120 regionalt, de hade byggt ganska stort o brett i ett litet ridhus, men jag var säker vi skulle fixa det. Han hade inte hopptränat på ett tag, så jag var helt övertygad att han skulle vara pigg och glad att få hoppa igen, för att så är han! :D Det var vår värsta tävling nånsin! haha Vi fick 4 bommar med oss,han vägrade en gång, och 4 tidsfel: 24 fel!
Dåå förstod jag att Lesino var inte helt okej.
Vi bokade vet. besök, och vi fick tid i mitten av januari hos Jonas Tornell. Vid böjprovet av de nedre falangerna hade han riktigt ont och var block halt när jag sprang med honom. Vi röntgade och såg att han hade lite pålagringar, men som han hade redan år 2006 när vi köpte honom, och de hade inte förändrats, så det är bra! Jonas sa att han hade nog vrickat sig, men han tyckte att det var en riktigt fräsch 17 åring, och att han behövde inte trappa ner i klasserna eller så. Det tyckte jag var skönt att höra !
Han blev behandlad med hyalonsyra i båda fram och i lendet-korset.
Återbesök: 2 februari
Helt otroligt, men han var ohalt på böjprovet! Men när vi longerade honom så kunde Jonas se en mkt svag hälta, så han bestämde sig för en behandling till. Han sa att på så sätt skulle han klara hela säsongen utan problem.
Nu är Lesi på igångsättning och han känner sig som en liten unghäst! :P
Hoppas verkligen att han är fitt for fight snart igen :)

Göteborg Horse Show

Nu ska jag börja packa, snart åker vi! Vi ska bo hos mormor, hon bor nära stan och vi brukar gå ner till mässan. Det ska bli såå himla kul! Och super spännande med företagsforumet!

 

 

Från Gbg Horse Show hemsida:

 

 

Detta forum för hästföretagare bjuder på ett fullspäckat program med inspiration, kunskap och nätverkande.

Nytt för i år är att Hästföretagarforums deltagare får komma in och titta på ryttarnas fria morgonträning i arenan innan forumet. Dessutom avslutas seminariedagen med ett mingel med lättare förtäring och utsikt över Andreas Helgstrands clinic.

Ur semiarieprogrammet

- Aktuella frågor om bolagsformer, beskattning och finansiering av hästverksamheter.
- Tips om kostnadseffektiva och slagkraftiga sätt att marknadsföra sig på.
- Sociala medier
- En intressant undersökning om vad som egentligen avgör om man lyckas sälja en häst eller inte.

Delar ur programmet som jag tycker kommer att vara extra intressanta:

  • 9:45  Hur lyckas jag som egen företagare hitta en trygg ekonomi i min vardag? Mats Wester, välkänd ekonomiprofil från Länsförsäkringar, berättar.
  • 10:35  Hur producerar och säljer jag bäst hästar? Vad efterfrågas internationellt? En paneldebatt där världens ledande hästägare och högst rankade dressyr- och hoppryttare deltar. Debatten leds av Maucca Kärki, internationell hästförmedlare. (Där kommer vi att träffa: Rolf-Göran Bengtsson, Adelinde Cornelison, Hans Peter Minderhoud och Per Lundberg)
  • 14:35  Därför fungerar det tyska systemet. Tyska hästar, tysk utbildning, tyska tävlingsryttare, ja allt som är tyskt smäller högt i hästsammanhang. Varför? Vad ligger bakom framgångshistorien? Sönke Lauterbach, generalsekreterare i det tyska ridsportförbundet berättar om mekanismerna bakom.
  • 15:45 Avrundning och sammanfattning av dagen. Därefter mingel med tilltugg i Showbar och utsikt över Andreas Helgstrands clinic.

 

ÅÅÅ CAN'T WAIT!       (Asdålig bild från GHS '09)


Sportlov ;)

V.8 betyder sportlov i hallandslän, me like!

Jag har länge sett fram emot denna vecka, då vi köpte serie biljetter till Göteborg Horse Show. Dock tänkte vi sälja tordagens biljetter, och nöja oss med "bara" 3 dagar! hehe
När vi bestämde oss för det, hittade mamma en väldigt intressant "Hästföretagforum" som är på torsdag, den kan vi inte missa! Så det blir ändå 4 spännande dagar i Gbg :))
Torsdag kväll ska vi hämta upp en italiensk kompis, som kommer endast för att se på Gbg Horse Show !
Eller ja, hon kommer väl även för att träffa oss och se hur vi har det här, i kalla Sverige. ;)
Jag gick upp vid 09:00 i morse, vilket är rätt så tidigt för mig, (jag kan lätt sova 12 timmar i sträck, sjukt I know!), men hittills har jag inte gjort så mycket :/
Nej men nu ska jag ta tag i mitt liv och gå ut till hästarna, det behövs mocka,halma och pussas !
Senare ska jag ta en powerwalk med doggisarna, mamma har köpt semlor -.-"
Avslutar med en bild på den bästa Oki Doki från Gbg Horse Show '09
Avslutar med en bild på den bästa Oki Doki från Göteborg Horse Show '09.

Välkomna till min hästblogg :)

Hej allihopa!
Det här är min första blogg, det ska bli spännande!
Jag tänker skriva om min vardag, de olika träningar, tävlingar och dela av mig av erfarenheter, gamla som nya!
Mitt namn är Cristina Della Casa, som ni kan höra på mitt efternamn så är jag inte helsvensk, men född och uppvuxen i Modena, Italien. Jag bodde där fram till augusti 2009, och kunde då knappt skriva "hej" på svenska, så ni får ursäkta mig om jag stavar fel ibland ;)
Jag bor på en gård, precis utanför Halmstad. Jag bor med min familj, som består av min mamma, papi och min syster. Vi har 2 hundar och 3 katter. Vi har dessutom 4 hästar som går på Active Stable, en utvecklad och modern lösdrift. Mitt mål för framtiden är att ha presterande hästar på en så naturlig hästhållning som möjligt.
Jag har 2 hästar, som ligger på olika utvecklingsstadier, ålder, kapacitet. Presentation av hästarna kommer framöver!
Lesi kan visst lyfta på benen ibland! :P
Hope you'll enjoy!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0